Sujani Fijma

Mijn naam is Sujani Fijma.

Ik ben een gepassioneerd Therapeut / Trainer op het gebied van persoonlijke groei. Mijn hart ligt in het begeleiden van mensen naar hun kracht en bewegingsvrijheid. Vanuit zelfvertrouwen en eigen-wijsheid spiegel ik, confronteer en weet mij naast de ander te plaatsen vanuit een goed ontwikkeld empathisch vermogen.

Al zolang ik mij kan herinneren ben ik op zoek naar mezelf. Stel ik (mezelf) vragen en ben ik nieuwsgierig naar hoe wij als mensen in elkaar steken. Natuurlijk kun je niemand werkelijk in een hokje plaatsen, maar het is mijn grote fascinatie om bezig te zijn met onze motieven, drijfveren en intenties achter ons gedrag en handelen. Bovendien bleef bij mij de vraag hangen wie wij zijn zonder onze opvoeding en de daarbij meegekregen ge- en verboden, overtuigingen, normen en waarden. Wanneer zijn wij werkelijk vrij en authentiek?

Toen ik in 2008 in aanraking kwam met het ‘innerlijk kind werk’, viel er ineens iets op z’n plaats. Alsof ik begon te vinden wat ik al die jaren aan het zoeken was, namelijk mezelf. Na een individueel traject heb ik besloten de opleiding tot Primal Rebirth Therapeut te gaan volgen aan het Aumm instituut. De beste keuze die ik heb kunnen maken. Dit was voor mij thuiskomen…

Daarna ben ik mij verder gaan scholen en gecertificeerd in Primal Somatic Trauma Therapy (zelfregulatie) en ISP (integraal somatische psychotherapie). Ik heb de opleiding Mindfulness voor jongeren met succes afgerond aan de Academie voor Mindful Teaching (AMT) van Eline Snel en heb mij geschoold in het weerbaarheidsprogramma Rots en Water, met de specialisatie voor meiden en vrouwen aan het Rots en Water Instituut Nederland. Thans mag ik al dit mooie werk doorgeven aan andere ‘zoekers’, in mijn eigen praktijk. Hier voel ik mij heel dankbaar voor!

Op dit moment volg ik de opleiding systemisch werk en (familie)opstellingen. Die zal ik juli 2020 afgerond hebben.

Kortom, mijn hart ligt bij mensenwerk! Verbinden, verdiepen, bewust Wórden.