Sujani Fijma

Mijn naam is Sujani Fijma.

Ik ben een gepassioneerd Therapeut / Trainer op het gebied van persoonlijke groei. Mijn hart ligt in het begeleiden van mensen naar hun kracht en bewegingsvrijheid. Vanuit zelfvertrouwen en eigen-wijsheid spiegel ik, confronteer en weet mij naast jou te plaatsen vanuit een goed ontwikkeld empathisch vermogen.

Al zolang ik mij kan herinneren ben ik op zoek naar mezelf. Stel ik (mezelf) vragen en ben ik nieuwsgierig naar hoe wij als mensen in elkaar steken. Natuurlijk kun je niemand werkelijk in een hokje plaatsen, maar het is mijn grote fascinatie om bezig te zijn met onze motieven, drijfveren en intenties áchter ons gedrag en handelen. Bovendien bleef bij mij de vraag hangen wie wij zijn zonder onze opvoeding en de daarbij meegekregen ge- en verboden, overtuigingen, normen en waarden. Wanneer zijn wij werkelijk vrij en authentiek?

Toen ik in 2005 in aanraking kwam met het ‘innerlijk kind werk’, viel er ineens iets op z’n plaats. Alsof ik begon te vinden wat ik al die jaren aan het zoeken was, namelijk mezelf. Na een individueel traject heb ik besloten de opleiding tot Primal Rebirth Therapeut te gaan volgen aan het Aumm instituut. Lichaamsgeoriënteerde psychotherapie was voor mij de beste keuze die ik heb kunnen maken. Dit was voor mij thuiskomen…Juist omdat ik mijn hoofd sterk ontwikkeld had, maar mijn lichaam nog onbekend gebied was. En dat terwijl alle ervaringen juist dáár worden opgeslagen, terwijl het hoofd vaak ‘verhalen maakt’ over deze situaties. Het lichaam vertelt ons precies hoe het werkelijk met én voor ons is en is geweest!

Ik was om en wilde mij verder verdiepen in dit mooie werk! Daarom heb ik na de vierjarige opleiding Primal rebirth Therapie, de opleiding Primal Somatic Trauma Therapy (zelfregulatie) en ISP (integraal somatische psychotherapie) gevolgd en afgerond. Ik heb de opleiding Mindfulness voor jongeren met succes afgerond aan de Academie voor Mindful Teaching (AMT) van Eline Snel en heb mij in de afgelopen jaren steeds meer verdiept in traumawerk zoals de polyvagaaltheorie van Stepfen Porges en Deb Dana, Somatic experience (SE) van Peter Levine, Hechting en hechtingsproblematiek en Internal Family Systems Therapie (IFS / delenwerk). Ook heb ik de opleiding klassieke EMDR gevolgd aan de Nederlandse academie voor psychotherapie en de EMDR 2.0 via Stichting Psychosociaal welzijn te Breda. Ook een zeer waardevolle aanvulling op mijn dagelijkse therapiepraktijk!

Dankbaar voel ik mij, om al dit mooie werk door te mogen geven aan andere ‘zoekers’.

In 2020 ben ik geschoold in het werken met Internal Family systems Therapy (IFS) van F. Anderson, M. Sweezy en R. Schwartz via de jaartraining aan het IFS Instituut in Amerika. Ook heb ik de Level1 en level 2 opleidingen gevolgd en afgerond. Mijn kwaliteit en kracht ligt op het verbinden van traumaproblematiek met IFS. Een liefdesweg naar jezelf..

Wij zijn allemaal samengesteld uit verschillende persoonlijkheidsdelen. Zo hebben wij bijvoorbeeld een beschermer die ons helpt om geen pijnlijke gevoelens te hoeven voelen en een deel dat bestaat uit pijnlijke gevoelens. Je kunt heel mooi werken met deze delen in jezelf om meer te differentiëren en daarmee meer en meer uit de identificatie te kunnen stappen’. Jij bent meer dat alleen maar dat specifieke gevoel of die gedachte…Vaak zitten we gevangen of zijn we gekaapt door een bepaald gevoel en wórden dat als het ware, met alle gevolgen van dien. Alleen al de taal-technische verschuiving van: ‘ik vind, voel mij…’ naar ‘een deel van mij vindt, voelt zich…’ maakt al meteen ruimte voor meer volwassen bewustzijn en keuzemogelijkheden. Probeer het maar eens uit!