Primal Rebirth Therapie

Innerlijk kind werk

Primal (kindjaren van 0 tot 6) Rebirth Therapie (PRT) is lichaamsgeoriënteerde psychotherapie / Innerlijk kind werk. Bij deze therapievorm gebruik ik meestal het lichaam als uitgangspunt, om in contact te komen met het gekwetste innerlijk kind. Dat is dat deel in jou wat nog altijd leeft in oude wereldbeelden, met onderdrukte emoties, behoeften en negatieve overtuigingen.

  • De problemen waar je in je huidige leven tegenaan loopt, vinden meestal hun oorsprong in iets uit onze kindertijd. Primal Rebirth Therapie is een zeer bruikbare, toegankelijke en effectieve therapiemethode. Dit, om zicht te krijgen op de processen die spelen in jouw huidige leven en die jou ervan weerhouden vrij en voluit te leven.
  • Binnen PRT doe je niet alleen kennis en inzichten op over jezelf, jouw motieven, drijfveren, behoeftes en verlangens. Je ontwikkelt ook steeds meer bewustzijn op jouw gedragspatronen en (overlevings)strategieën, waarmee je op een indirecte manier toch nog probeert te krijgen wat je toen als kind niet hebt gekregen maar wel nodig had.
  • Met PRT kun je ook bepaalde zaken rechttrekken, helen, repareren en ombuigen. Op zo’n manier, dat het jou in je essentie raakt en een blijvend verschil kan uitmaken in je leven. Je gaat inzien dat er ook andere, wellicht efficiëntere manieren zijn om je emoties te uiten en je behoeften te bevredigen. Open, eerlijk, direct en op milde wijze, zonder beperkende strategieën of een dubbele agenda. Je gaat steeds meer doen wat jij wil doen. Zeggen wat jij wil zeggen en zijn wie je werkelijk bent.

In het proces van Primal Rebirth Therapie wordt energie die je vast hebt gezet in je lichaam, weer in beweging gebracht. Je komt weer in contact met het, al dan niet deels, afgesplitste deel in jezelf: je essentie, je ware zelf, je oorspronkelijke of natuurlijke kind. Dit kind zit vol levensenergie, kracht, plezier, gevoel, liefde en innerlijke wijsheid. Weer opnieuw in contact komen met dit deel, jouw essentie, kan voelen als herboren worden (Rebirth). Er ontstaat ruimte om te leven. Voluit en vanuit jouw eigen uniciteit.