Integratieve massage

Integratieve massage is een complete lichaamsmassage gericht op ontspanning. De massage duurt een uur en wordt gegeven in een warme sfeervolle omgeving met zachte muziek.

Elke massage is anders omdat ook elk moment weer anders is. Dit hangt af van je eigen behoeften en van mijn intuïtief aanvoelen. De massages worden in afstemming aangeboden. De integratieve massage is een massage die opgebouwd is uit verschillende massage technieken. Zo wordt er gebruik gemaakt van:

  • Klassieke massagetechnieken met warme olie (intuïtieve massage; kneden, strijken, fricties)
  • Holistisch pulsen (dynamische massage; wiegen, rollen, rekken, los schudden)
  • Polarisaties (polariteitmassage; stille handposities op het lichaam om de energie beter te laten doorstromen)

De integratieve massage is dus een integratie van verschillende massagetechnieken. Ik begin altijd met het lichaam te wiegen. Dit om het lichaam al meteen meer in ontspanning te krijgen en om te zien waar eventuele spanningsplaatsen zich bevinden. Het lichaam is immers een grote waterzak en wanneer je een golfbeweging veroorzaakt, kun je die door het hele lichaam zien stromen. Zijn er plekken in het lichaam waar spanning zich ophoopt, dan stopt daar meestal de golfbeweging.

Tijdens de massage zal dit pulsen steeds terugkomen omdat het pulseren van het lichaam, of delen daarvan, de energie en ontspanning nog dieper de cellen inbrengt. Het heeft een zeer ontspannen werking op zowel je lichaam als ook op je hoofd, je mind.