Je eigen wijze weg 1

Je eigen wijze weg deel 1 is een speelse en toch diepgaande kennismaking met Innerlijk Kindwerk. In een veilige en betrokken atmosfeer wordt de basis gelegd voor de ontmoeting en ervaringen met jouw innerlijk kind en de versterking van de volwassene.

Het ‘innerlijk kind’ staat voor de ervaringen en, vaak negatieve, overtuigingen die we in onze kindertijd hebben opgedaan en die ons hebben gevormd. Vanuit deze ervaringen en overtuigingen hebben we patronen ontwikkeld. Manieren van denken en reageren die niet meer passen bij wie we werkelijk zijn. Het zijn mechanismen die ons vroeger hebben geholpen, maar die ons nu kunnen tegenwerken. Dit kan zich uiten in bepaald gedrag op werk of in je relaties.

In deel 1 maak je kennis met het innerlijk kind (het natuurlijke kind en het gekwetste kind) en met de volwassene! Je leert onderzoeken welke patronen je hebt ontwikkeld. Ook, hoe deze tot stand zijn gekomen en dat je een keuze hebt in hoe je er mee om wil gaan. Het biedt op een speelse wijze een inkijk in je innerlijke wereld. Niet vanuit het hoofd, maar juist door te luisteren naar de taal van het eigen lichaam. Het doel is niet ‘veranderen’ maar ‘bewust worden’. Hierdoor kan heling plaatsvinden en worden jouw kwaliteiten weer zichtbaar.

prijs € 315,00

Je eigen wijze weg 2

In Je eigen wijze weg deel 2 gaan we verder op jouw eigen wijze weg en gaan we dieper in op de materie die in deel 1 verkend is. We onderzoeken de invloeden van de omgeving op het kind dat jij geweest bent. Ook onderzoeken wij hoe jij jezelf hieruit hebt ontwikkeld tot wie je nu bent. Dit, met alle beschermingen, pantsers, maskers en patronen. Je zult merken dat de potentie en kwaliteiten waarmee jij op deze wereld kwam, daar nog steeds onder schuilgaan. En dat je misschien het contact daarmee verloren bent. Meestal zijn deze kwaliteiten en potentie niet weg, alleen gemaskeerd.

Door jouw waarheid te mogen uiten en te richten naar daar waar hij hoort, leer je hoe je steeds meer los kunt komen van die patronen. Hoe jij vrijer in het leven kunt staan door te leren hoe jij als volwassene om kunt gaan met jouw ervaringen als kind. Je wordt niet meer geleefd door oude overtuigingen en invloeden, maar jij bepaalt zelf hoe je vrijer kunt leven en relateren. Je leert hoe je steeds meer je eigen wijze weg kunt gaan, vanuit volwassenheid.

Wij werken net als bij deel 1 onder andere met adem, meditatie, muziek, geleide fantasie en lichaamswerk. En natuurlijk werken we in en met de groep, maar is er ook veel individuele aandacht.

prijs € 315,00