De training ‘Aandacht werkt!’

De training ‘Aandacht werkt!’ is een internationale mindfulness methode voor kinderen en jongeren. Deze is ontwikkeld en geschreven door Eline Snel. De methode wordt aan kinderen en jongeren over de hele wereld gegeven. In allerlei leeftijden en op verschillende plekken, zoals scholen, ziekenhuizen, revalidatiecentra, geestelijke gezondheidszorg en in eigen praktijken, zoals die van mij.

Het is een speelse, uitgebalanceerde, effectieve en evidence based 8 tot 10 weeks mindfulness programma voor verschillende leeftijdsgroepen. Ik werk in mijn praktijk vooral met kinderen en jongeren van 13 tot 20 jaar. Er zijn ook twee ‘ouder boeken’ beschikbaar. Deze zijn speciaal geschreven voor ouders om hun kinderen thuis te kunnen steunen tijdens deze training. De twee boeken zijn:

Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR)

Het programma Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) wordt sinds dertig jaar overal ter wereld beoefend. Met de training ‘Aandacht werk!’ en de MBSR nu ook toepasbaar voor kinderen en jongeren. Bij ‘Training 11-15 en 15-20′ lees je kort wat de trainingen inhouden. De thema’s komen veel overeen, maar de inhoud en oefeningen zijn verschillend. Dit is afhankelijk van de ontwikkelingsfase waarin een kind / jongere zich bevindt.