Je eigen-wijze weg. Heel het innerlijke kind

ISBN 978-90-818376-0-6

Je eigen-wijze weg is een handleiding voor het innerlijke kind werk. Met technieken en methodes uit o.a. de Primair therapie, uit Childhood Deconditioning, rebirthing, co-dependency, familie-opstellingen en traumawerk brengen de auteurs de lezers op de meest actuele stand van de psychologie van persoonlijke vorming. Dit is het werk van coaches, nu toegankelijk gemaakt voor iedere lezer.

‘Het is een kunst om volwassen te worden. Werkelijk volwassen worden is een proces, een zoektocht naar wie en wat je werkelijk bent. Je bent door je ouders en opvoeders gevormd en gekneed tot een persoon. Door die periode van vorming ben je vergeten wie je oorspronkelijk was. Wat is wezenlijk van jou, en wat is je aangeleerd, aangepraat of aangedaan? Tegenwoordig weet ik dat eigen-wijs zijn een kwaliteit is. Dat ik gewoon bijzonder ben, net zoals wij allemaal. Er is niemand zoals ik in de hele wereld. Niemand is hetzelfde, we zijn allemaal uniek en hebben allemaal onze eigen kwaliteiten en onze eigen wijsheid.’  Omkar Dingjan

 

Dit boek is bij mij te koop tegen gereduceerd tarief.


De weg uit trauma kun je leren

ISBN 978-90-818376-1-3

De Weg Uit Trauma is een inspirerend boek over heling van vroeg trauma, één van de nieuwste ontwikkelingen in de moderne psychologie. Verschillende methodes uit het lichaamsgerichte werken zijn samengevoegd tot een holistische aanpak, waarmee het zelf helend vermogen in staat wordt gesteld een natuurlijk evenwicht terug te vinden. Met ervaringen, oefeningen en technieken.

‘Eindelijk een boek waarin het nieuwe traumawerk overzichtelijk en in simpele taal wordt beschreven. Voor therapeuten en voor mensen die een weg zoeken om trauma te helen’ 

‘Nieuwe inzichten en benadering van de verwerking van trauma, hebben onze manier van werken diepgaand beïnvloed. In dit boek bundelen we nieuwe en oude inzichten rond traumatisering. Het is mogelijk om te onderzoeken waarom we zo vaak weer een verkeerde straat inslaan of in een gat vallen. De antwoorden liggen in het verleden, en zijn opgeslagen in het lichaam en zenuwstelsel. Als we ons hier niet bewust van zijn, worden we gestuurd door reacties uit het verleden.

Door onze lichaamswijsheid toe te laten, kunnen we de vastgezette energie ontladen, met behulp van hulpbronnen, aandacht, bepaalde oefeningen en meditatie. Daarmee herstellen we het evenwicht tussen de drie delen van de hersenen, zodat onze instincten, onze emoties en ons denken weer kunnen samenwerken.’

Herdruk van ‘Je eigen weg uit trauma kun je leren’ 978-90-5980-109-7


Ik zie je. Relatie in beweging

ISBN 9789081837620

Het nieuwe boek van Omkar en Divyam draagt de titel ‘Ik zie je. Relatie in beweging’. Zoals de titel al aangeeft, gaat het in dit boek over relaties. De vragen die er in worden onderzocht zijn:

  • Hoe ga je een volwassen liefdesrelatie aan?
  • Wat is daarvoor eigenlijk nodig en wat helpt daarbij?
  • Welke stappen kun jij zetten en welke stappen kunnen jullie samen zetten?
  • Hoe kun je werkelijk blijven verbinden met je partner en tegelijkertijd je eigenheid bewaren
  • Wat gebeurt er eigenlijk als twee mensen in een liefdesrelatie bij elkaar komen?
  • Wat gebeurt er als het vuur van de eerste verliefdheid afneemt en daarachter je partner tevoorschijn komt zoals hij of zij werkelijk is?
  • Hoe ga je om met wrijvingen, ruzies en onbegrip?
  • Hoe word en blijf je een team?
  • Op welke manier spelen jouw ervaringen als kind een rol in een liefdesrelatie

Het is een praktisch en inzicht gevend boek. Inzichten uit het innerlijke kind werk, co-dependency werk, traumatherapie, systemische relatietherapie, Essence en opstellingenwerk worden er in samengebracht. Vanuit deze verschillende invalshoeken wordt een samenhangend beeld gepresenteerd van de dynamieken die in een relatie werkzaam zijn én worden er veel handvatten aangereikt hoe partners er in het hier en nu mee om kunnen gaan. Dit boek is een must voor iedereen die de moed heeft zich blijvend te willen verbinden met zichzelf en met zijn of haar partner.