Sujani Fijma

Mijn naam is Sujani Fijma. Ik werk al 14 jaar binnen het MBO als docent / aandacht trainer en geef hier met name trainingen op het gebied van (faal)angst- en stressreductie (mindfulness), sociale vaardigheden en assertiviteit. Ook Rots en Water is onderdeel van mijn aandachtsgebied en heb ik mij gespecialiseerd in vrouwen en meiden.

Al zolang ik mij kan herinneren ben ik op zoek naar mezelf. Stel ik mezelf vragen en ben ik nieuwsgierig naar hoe wij als mensen in elkaar steken. Natuurlijk kun je niemand werkelijk in een hokje plaatsen, maar het is mijn grote fascinatie om bezig te zijn met onze motieven, drijfveren en intenties achter ons gedrag en handelen. Bovendien bleef bij mij de vraag hangen wie wij zijn zonder onze opvoeding en de daarbij meegekregen ge- en verboden, overtuigingen, normen en waarden. Wanneer zijn wij werkelijk vrij en authentiek?

Toen ik in 2008 in aanraking kwam met het innerlijk kind werk, viel er ineens iets op z’n plaats. Alsof ik begon te vinden wat ik al die jaren aan het zoeken was, namelijk mezelf. Na een individueel traject heb ik besloten de opleiding tot Primal Rebirth Therapeut te gaan volgen aan het Aumm instituut. De beste keuze die ik heb kunnen maken. Dit was voor mij thuiskomen…

Daarna ben ik mij verder gaan scholen en gecertificeerd in Primal Somatic Trauma Therapy (zelfregulatie) en ISP (integraal somatische psychotherapie). Ik heb de opleiding Mindfulness voor kinderen en jongeren met succes afgerond aan de Academie voor Mindful Teaching (AMT) van Eline Snel en heb mij geschoold in het weerbaarheidsprogramma Rots en Water, met de specialisatie voor meiden en vrouwen aan het Rots en Water Instituut Nederland. Thans mag ik dit mooie werk doorgeven aan andere ‘zoekers’, in een eigen praktijk. Hier voel ik mij heel dankbaar voor!

Op dit moment ben ik bezig mezelf meer te verdiepen in opstellingen werk en het geven van de training ‘Je eigen wijze weg’. Dit is een bijzondere training voor volwassenen die bestaat uit acht dagdelen over het innerlijk kind. Deze training wordt, naast mijn training in Friesland, gegeven door andere deskundige therapeuten op verschillende plaatsen in Nederland.